MENÜ

Sólámpák ... -> ... Sómécsesek

lampa de sare


A sólámpák tökéletes forrásai az egészség számára nélkülözhetetlen negativ ionoknak.A lámpában lévő izzó felmelegiti a sótömböt, igy az negativ ionokat bocsát ki, visszaállitva ezzel a levegőben az ionok egyensúlyát. Javitja a helység mikroklimáját könnyebb és egészségesebb légzést biztositva. A levegő túl magas pozitiv ion tartalma rossz közérzetet, pszichés gyengeséget, álmatlanságot okozhat, előidézheti az immunrendszer gyengülését.    

A lámpák sajátos fénye kellemes, nyugodt légkört biztosit. Többféle szinben és méretben kapható.

Sólámpák és sógyertyák használatával lakásunkban, irodánkban tapasztalhatjuk az ásvány jótékony hatását.


A parajdi sóból készült sólámpa hatása az emberi szervezetre

button Elgondolkozott már azon, hogy miért ajánlják az orvosok légúti- és bőr megbetegedéseknél a tengeri levegőt vagy a sóbányás kezelést?

button Miért hat egészségünkre és közérzetünkre pozitívan a tengeri és a hegyi levegő?

button Az egészségünkre és közérzetünkre döntő hatással van a belélegzett levegő.

buttonA levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből, úgynevezett ionokból áll.

A mai, civilizált környezetünkben - az elektromos készülékek, elektromos sugárzások, légszennyezettség, fűtés stb.- főképpen pozitív töltésű ionokat hoz létre, így a levegőben felborul az elektromos töltésű részecskék egyensúlya. Ezt felismerhetjük a túlzottan poros levegőn, a füst tovább marad a levegőben, levertek, kedvtelenek és erőtlenek vagyunk. A túltengésben levő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai és lelki kimerültségünkért.

A rohanó hegyi patakok, az erdők, a tengerek negatív ionokat produkálva, fenntartják a levegő elektromos részecskéinek egyensúlyát. Ezért is hatnak ezek a helyek egészségünkre pozitívan. A sóbányák gyógyító levegőjét légúti megbetegedéseknél, asztmánál, allergia, szénanátha kezelésére, ajánlják.

Nincs annál kézenfekvőbb, mint, hogy otthonunk levegőjét egy természetes „Ionizátor” segítségével egészségesebbé tegyük. Tudományos vizsgálatok bebizonyították, hogy a sólámpa biofizikai tulajdonságai pozitívan hatnak az emberi közérzetre. Ezek a pozitív tulajdonságok a természetes ionizáción, az elektromágneses rezgésen és a kristályos átlátszó felépítésből eredő fényhullámokon alapszanak. A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású.

A sókristályok élet fontosságú negatív töltésű ionokat adnak le a szoba levegőjének és az egészségre pozitívan ható bioenergiai erőket sugároznak, amiből nap mint nap energiát tankolhatunk. A sólámpákkal elvégzett tesztek bizonyítják, hogy a hyperaktív gyerekek koncentrációs és alvási zavarai rövid idő alatt csökkenek, illetve megszűnnek, a sókristály rendező erejéből fakadóan.Szinek a sólámpában

A sólámpák szineinek gyógyitó hatásai: (szinterápia)

A világunk számára a szín élmény. A színek birodalmában rejlő törvényszerűségek megismerése és alkalmazása segíti a harmonikus élet kialakítását. A fizika, a világítástechnika, a képzőművészet, a pszichológia, az építészet is a színek hatalmával teszi használhatóbbá, szebbé és ezáltal emberibbé a környezetünket. A szín életünk lényeges tényezője.


A szinek

A színek eleven erőknek tekinthetők, az egészség és erő forrásai lehetnek, ha jól használjuk őket. A színek segítségével a környező természetből életadó, harmonizáló energiákat hozhatunk be szervezetünkbe. A fény gyógyító ereje általában ismert, a színeké már kevésbé, annak ellenére, hogy ezek a fény egyedi megjelenései.

A sólámpák színei az átlátszó fehéren át egészen a narancsos vörösig terjednek. Ezek az egészséges színek pozitívan hatnak a vegetatív idegrendszerre. Nemcsak a szemen keresztül jutnak a szervezetbe, hanem a bőrön, majd a meridiánokon keresztül az agy központi rendszerébe, ahol az anyagcsere háztartást irányító folyamatokat pozitívan befolyásolják, valamint a bőrön át eljutnak a sejtekig, ahol megindítják, elősegítik a regenerációs folyamatokat.


A szinek hatásai az egyes szervekre:

Vörös

A vörös mint a legforróbb szín, a vérre gyakorol közvetlen hatást. Ezért vérkeringési zavarok ellen ajánlható, Gyógyítólag hat: A vérkeringési zavarokra, alacsony vérnyomásra, bénulásra, ájulásra való hajlamra, serkenti a gyengén működő szerveket. Növeli a vérnyomást és a percenkénti légzés számot. Májfrissítő, érzékvédő, vörösvértestecske építő.  Életerő, energiaadó, aktiváló.

Narancssárga

A narancsnak, mint meleg és aktív színnek, általában ösztönző hatása van.

Gyógyítólag hat: A klimaxos panaszokra, krónikus asztmára, reumára, köhögésre, hörghurutra. Kedvezően befolyásolja az emésztőszervi működéseket és csökkenti az anyagcsere zavarait. Minden vonatkozásban egészségjavító. Tüdőszövet erősítő, mirigyfrissítő. Jó hatású a megfázás, álmosság, fáradtság ellen. Hatással van a lépre, a hasnyálmirigyre és az anyagcsere folyamatokra.
Pozitív hatású, feltölti az emberi energiamezőt, melegít, felvidít, felépít, erősít, fokozza a munkaerőt, a szexuális vágyat és potenciát, növeli az immunitást. A depresszióra élénkítő hatású, letargia ellenes, visszahozza az életkedvet. Elősegíti a koncentrálást.

Sárga

A sárga meleg szín, említettük, hogy a legközelebb áll a fényhez és a naphoz. Gyógyítólag hat: A gyomorbántalmakra, emésztési zavarokra, székrekedésre, kövérségre, máj-és epebajokra, cukorbetegségre, vízkiválasztási problémákra. Idegkimerültség-re, az alsó végtagok idegi eredetű bénultságára jótékony hatású.  Javítja az agy értelmi képességét, az idegeket erősíti, a logikus gondolkodást stimulálja, önuralomhoz segít.

Kék

Intuitív szín különösen az érzékszervekre, azokon belül is a fülre és az orra van nagy hatással.
Ez a szín az asztmát és a gennyes hörghurutot enyhíti, mivel a sötétkék a mélybe vezet és ezáltal tágítja a hörgőcskéket. Elvileg az indigó ugyanúgy hat, mint a kék, csak éppen, mert még sötétebb, még mélyebbre jut el, és még inkább érvényesül görcsoldó hatása. Az ideges eredetű zavarokra, lelki kimerültségre és hasonló panaszokra nagyon jó.

Zöld

A zöld a természet, növekedés és az általános regenerálódás színe. Ennélfogva a zöld szín gyógyhatása elsősorban harmóniateremtő és roboráló erejében rejlik. Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szünteti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli. Ízületi és visszérgyulladások zöld szín hatására fájdalommentessé válnak, szamárköhögés és hörghurut mérséklődik.

Zöld fénysugárzással a szembetegségek - még a cukorbaj által előidézettek is - jellegzetesen gyorsan és hatékonyan gyógyíthatók.
Zöldszín-kezeléssel még a rák is pozitív irányba fejlődhet - természetesen a színterápia ebben az esetben csak kiegészítője lehet a többi gyógymódnak.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

lampa de sare lampa de sare lampa de sare lampa de sare lampa de sare

 

Asztali nézet