MENÜ

Légtisztitó készülék ... <- ... Sópipa

sópipa
A XX. sz. végén robbanásszerűen megnövekedett az allergiás, asztmás és egyéb légutakkal kapcsolatos megbetegedések száma, mivel légzőrendszerünket nap mint nap irritáló szennyeződések tömege éri. A levegőszennyeződés káros hatásai egyszerűen kivédhetetlenek egyértelműnek látszik, hogy légútjainkat épp úgy tisztítani, karbantartani kellene, mint bőrünket, hajunkat stb.

A barlangterápiák a maguk nemében azért olyan sikeresek, mert az ott lebegő parányi sókristály oldatokat belélegezve szinte kitisztítjuk és ami nagyon fontos nyugtatjuk, regeneráljuk az egész légzőrendszert. Ezek a terápiák viszont költségesek, időigényesek és helyhezkötöttek. A "Sópipa" olyan szabadalmaztatott készülék, amellyel bárhol szabadidejében hozzájuthat a sókristály terápia minden előnyéhez.
A sópipa napi 10-20 perces használatával nagyon kedvezően befolyásolhatjuk :


button a légúti allergiákat (pollen, toll, pihe...)
button az asztmát, bronchitist
button a náthát, hörghurutot
button az arcüreggyulladást
button légúti fertőző betegségeket
button a dohányzás okozta irritációkat

 

A készülék továbbá kiválóan alkalmas, hogy a sókristály terápiát illóolaj terápiával kiegészíthessük. A Sópipa alsó kerámia szűrőjére minimális  egy csepp törtrésze mennyiségű illóolajat csepegtetve tovább fokozhatjuk a sókristályok kedvező élettani hatását, mert a megfelelően kiválasztott illóolajok szintén regeneráló, tisztító, nyugtató hatással rendelkeznek. Pl.: myrha, eukaliptusz, borsmenta stb. Illóolajok használata esetén a készülék alsó szűrője elszíneződhet, ami a Sópipa működését nem befolyásolja.

A készülék hatóanyaga: kb. 5-6dkg a középmiocén korból származó halit sókristályok válogatott formában.


Összetétel:

NaCl 98.80%-99.40%, Ca2+ 0.059%, Ca in CaSO4 0.18%, Ca in CaCl2 0.014%, Mg2+ 0.001%, Mg in MgCl2 0.004%

A készülék használata:

A sópipa pipa részét  szájba véve szájon át kell belélegezni a levegőt és orron keresztül kell kifújni normális intenzitással.E művelet által a sókristálykeverék eljut a felső légutakig és igy végigtisztitja az egész légzőrendszert.

A készüléken keresztül lélegezve, a benne lévő sókristályokat mikron szinten oldjuk. Igy a sókristályokban 20 – 22 millió éve őrzött hatóanyagok képesek a légúti rendszer legrejtettebb zugaiban is kifejteni hatásukat.


A sópipa oldalán lévő színes pontok arra szolgálnak, hogy ha egy családban több készüléket használnak,akkor e színes pontok által meg lehet őket különböztetni.


A sópipa bármely gyógyszer mellett használható, mivel kizárólag termeszetes sókristályokat tartalmaz.

Bár tartalmaz jódot, olyan kis mikrogrammokbanpárolog a levegővétellel, hogy semmi gondot nem tud okozni e betegség szenvedőinek.

Magas vérnyomásúak is használhatják, mivel olyan kis mikrogrammokban párolog a levegővétellel, hogy a szervezetbe jutó sómennyiség nincs befolyással a vérnyomásra.


Állapotos kismamák is használhatják mivel kizárólag természetes sókristálykeveréket tartalmaz.


A sópipát min. 2 éves kortól lehet használni.Kisebb gyermek is használhatná, csak  az a fontos, hogy meg tudja érteni, hogy szájon át kell belélegezni a levegőt és orron keresztül kell kilélegezni.Ennél kisebb gyereknek ezt elég nehéz elmagyarázni.


A sópipát a nedvességtől és párától mindenképpen óvjuk, ezért nem célszerű fűrdőszobában vagy konyhában tartani.Vizbe semmiképpen ne ejtsük bele, mert a sókristályok összeállnak és tönkremegy.


A készülék garantáltan 5 évre elegendő hatóanyagot tartalmaz.


pipa de sare dry salt dry salt dry salt

 

Asztali nézet