MENÜ

Sótéglák .. <- .. Sószappan .. -> .. Sópárnák

sapun de sare

Testünk egészét kívülről bőr borítja. Mintegy 2 m² felületével és kb. 2 kg súlyával a legnagyobb szervünk. Bőrünk nemcsak érzékszerv, hanem felépítéséből adódóan védő szerepet is betölt. Véd a mechanikai behatásoktól, szabályozza a test hőmérsékletét.
A szervezetünk képes magát regenerálni, ha lehetőséget adunk rá. A kristálysó kiegyenlítő hatású, beállítja sav-lúg háztartást, ezért a kristálysóval történő bőrápolásnál megindul az un. homeosztázis.

Egy idő után a bőr már képes -a mindenki számára egyéni- védő réteget képezni és a bőr PH értékét az egyénnek megfelelően beállítani. Erre születésünktől képes a bőrünk csak a krémek használatával ezt a tulajdonságát állandóan elnyomjuk.

A bőrünkre a kristálysót legegyszerűbben egy sószappanal vihetjük fel. A sószappan egy kristálysó darab, ami szappan formára van csiszolva, innen is kapta a nevét. 100 %-os kristálysó, kémiai adalékanyagot nem tartalmaz. A tiszta, nedves bőrt vagy közvetlenül a nedves sószappannal kenjük be. Hagyjuk megszáradni es ne mossa le!!!

Fontos: A sószappan használata után krémeket NE használjunk!


A szokásos tisztálkodás után a nedves bőrt dözsölje be sószappannal.A bőrről a kikristályosodott sót letörölhetjük, de soha ne mossuk le, mert beállitja a bőr pH-értékét. Egy sószappan 10 hónapig elegendő.


A sószappan alkalmazása:

button Minden napos arc és bőrápolásra.
button A bőr természetes PH értékének beállítására.
button Száraz illetve zsíros bőr esetén: A só a hiedelmekkel ellenétben nem kiszárítja bőrt, hanem bezárja a nedvességet a sejtekben. Zsíros bőrnél, pedig beáll egy egészséges faggyútermelés.
button Pattanásos, problémás bőrre, illetve Teenager bőrre: Pattanásos illetve problémás bőrnél a tisztulás, a méregtelenítés miatt számítani kell egy kezdeti rosszabbodásra, amely a homeosztázis egyik jele. A pattanások illetve a kelések 2-3 héten belül heg nélkül elmúlnak. A bőr pórusai összehúzódnak, így kevesebb mitesszer keletkezik.
button Bőrbetegségek esetén pl.: ekcéma, gomba, allergia:
A sebes, gyulladt bőr felületet ne kenjük be közvetlenül a só szappannal, mert felsértheti a bőrt. Kézről vigyük fel a sót a nedves bőrre.
button Borotválkozás után:
A sószappant arcvíz helyett használjuk. Megnyugtatja a bőrt, a kipirosodást pedig elmulasztja. Állandó használatával a szőrtüszőgyulladások is elmúlnak.
button Kézápolásra.
button Herpesz kezelésére: A só vírus ölő hatása miatt kiválóan alkalmas herpesz kezelésére illetve megelőzésére.
A benedvesített sószappannal kenjük be a beteg bőrfelületet. Minél gyakrabban kenjük annál hamarabb múlik el ill. szárad le a hólyagocska. A sebek 2-3 napon belül nyomtalanul eltűnnek.
button Rovarcsípés esetén: a benedvesített sószappannal kenjük be a csípés helyét. Megnyugtatja a bőrt.
button DEO-ként: a benedvesített sószapannal kenjük be a hónaljunkat, majd dörzsöljük el a kikristályosodott sót. A só baktérium ölő hatása miatt megakadályozza a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodását.

 

Asztali nézet